Panorama

Högst upp på Höjdgatan i Nynäshamn utvecklar vi tidlösa bostäder som fångar in platsens fantastiska läge och fria vyer över skärgården.

Konceptboende på en unik plats

På en av Nynäshamns högsta punkter planeras genomförande av 79 bostadsrätter i tre punkthus.

Visionen är att skapa ett konceptboende med utgångspunkt i platsens unika förutsättningar. Husen har en varm träfasad som smälter in i naturen och tar hänsyn till befintlig hällmark. Genomtänkta lösningar i utformningen tar tillvara på det fantastiska läget. Projektet bidrar även till ett förbättrat gångstråk på Höjdgatan och en upprustning av mötesplatsen i korsningen Skolgatan/Höjdgatan.

Projektet har hela tiden haft höga ambitioner att skapa ett välutformat tillägg till Nynäshamn och samtidigt ge fina boendekvalitéer. Den fantastiska utsikten skiljer projektet från det mesta. 

Sven Etzler, arkitekt, Forsgren Etzler
Panorama Nynäshamn, exempel på hur gården mellan husen kan se ut.

Levande bostadsgård för umgänge

Bostadshusen sammanlänkas av en gemensam bostadsgård med gröna miljöer runt om. En möblerad uteplats, utegym, anlagd utsiktsplats och gemensamhetslokal skapar rum för aktiviteter och gemenskap. Funktioner som leveransrum, övernattningslägenhet, arbetsplats att hyra samt cykel- och bilpool förenklar och uppmuntrar en hållbar livsstil.

Läge med nära till allt

Bostadskvarteret är beläget högst upp på Höjdgatan i Nynäshamn med utsikt över skärgården. Nynäshamn centrum ligger cirka 300 meter bort med butiker och caféer. Tio minuters promenad från projektet ligger pendeltågsstation och Nynäshamns livfulla hamn. Det unika läget gör Panorama till ett attraktivt bostadsområde och ett nytt landmärke i Nynäshamn.

Bläddra i vår broschyr om Panorama Nynäshamn

Fakta

Plats: Höjdgatan 1, Nynäshamn

Omfattning: Genomförande av 79 bostadsrätter i tre punkthus.

Arkitekt: Forsgren Etzler arkitekter

Status: Beviljat bygglov

Färdigställande: År 2025

Läs mer

Mer information om bostadsrätterna:

Panorama Nynäsnamn webbplats

Panorama Nynäshamn Instagram

 

Läs om hållbarhetsarbetet i vårt pågående projekt Panorama Nynäshamn.

Ladda ner artikeln som PDF

 

Dela det här med dina kontakter