Drönarbild-Jarla-kvadrat-1920

RO Properties förvärvar utvecklingsprojekt vid Järla station i Nacka

Stockholm, Sverige – RO Properties har tecknat avtal om att förvärva över 20 fastigheter i anslutning till den nya tunnelbanestationen Järla i Nacka Kommun. Fastigheterna omfattas av startpromemoria för stadsbyggnadsprojektet Birkaområdet, som syftar till att skapa en tätare och mångfacetterad stadsmiljö på västra Sicklaön. 

Birkaområdet är strategiskt beläget vid den kommande tunnelbanestationen Järla och ligger mellan två utvecklingsområden, Järlahöjden i öster och Sickla i väster, där utveckling av stadsmässig bebyggelse pågår. Genom att skapa ny bebyggelse och förbättra kopplingar för fotgängare, cyklister och bilar, strävar RO Properties efter att förena östra och västra delarna av centrala Nacka samt att skapa en tät, attraktiv och hållbar stadsdel. 

Simon Svensson, VD på RO Properties

”Med detta förvärv fortsätter RO Properties att utveckla projektportföljen med attraktiva byggrätter trots rådande utmaningar på marknaden. Att utveckla en ny stadsdel i Birkaområdet är förenat med hög komplexitet, med hänsyn till faktorer som kulturmiljö, topografi och naturvärden.

Samtidigt är det just sådana förutsättningar som möjliggör skapandet av en charmig, hållbar och livfull stadsmiljö där människor vill bo och vistas. Vi ser verkligen fram emot att ta vara på platsens unika potential och skapa en socialt och ekologiskt hållbar stadsdel i Nacka.” 

Simon Svensson, VD på RO Properties

Säljaren har representerats av Born Advokater och köparen har representerats av Skierfe Advokatfirma.

För ytterligare information om RO Properties, vänligen kontakta: 
Simon Svensson, VD, e-post simon.svensson@roproperties.se

Om RO Properties

RO Properties är ett fastighetsutvecklingsbolag som grundades år 2017 och fokuserar på att skapa långsiktigt värde genom kreativ fastighetsutveckling och trygg förvaltning. Vi utvecklar smarta och tidlösa bostäder som utgår ifrån platsens unika förutsättningar och strävar alltid efter att hitta lösningar som ger största möjliga värde, både idag och för många år framöver.

Vi utvecklar både flerbostadshus och småhus och är verksamma i Storstockholm och sydvästra Skåne. Genom att se bortom det självklara och hitta lösningar som ger störst möjliga värde, skapar vi långsiktiga värden för våra kunder, investerare och samhället i stort.

Dela det här med dina kontakter

Fler nyheter

Niklas Östman till RO Properties

Stockholm, Sverige – RO Properties är glada att meddela att Niklas Östman ansluter till företaget som fastighetsutvecklare. Niklas har en gedigen erfarenhet som fastighetsutvecklare och

Läs mer »

Vi utvecklar och förvaltar fastigheter

RO Properties står för långsiktigt värdeskapande. Genom kreativ fastighetsutveckling och trygg förvaltning maximerar vi långsiktiga värden för kunder, investerare och för samhället i stort.