RP-silhouette-naples

RO Properties och Galjaden förvärvar utvecklingsprojekt i Enköping

RO Properties och Galjaden har förvärvat fastigheten Enköping Lillsidan 4:1 på Doktor Westerlunds gata 20 i Enköping. Lillsidan har på senare år genomgått en stor omvandling från lättindustri till en levande stadsdel med bostäder, matbutik och skolor. Utvecklingsprojektet ligger på några minuters promenad från centrala Enköping, Enköpingsån och Drömparken.

Stockholm, Sverige – RO Properties och Galjaden har förvärvat fastigheten Enköping Lillsidan 4:1 på Doktor Westerlunds gata 20 i Enköping. 

Lillsidan har på senare år genomgått en stor omvandling från lättindustri till en levande stadsdel med bostäder, matbutik och skolor. På några minuters promenad nås centrala Enköping, Enköpingsån och Drömparken. På fastigheten planeras trygghetsbostäder och bostadsrätter för seniorer inom ramen för konceptet Seniorliv Plus. Detta kommer att bidra till att möta behoven hos en växande senior befolkning och skapa en trygg och bekväm boendemiljö för seniorer i Enköping. 

Simon Svensson, VD på RO Properties

”Vi är mycket glada över möjligheten att tillsammans med Galjaden Fastigheter utveckla en av de sista återstående utvecklingsbara fastigheterna i Lillsidan. Galjaden är en ideal partner för RO Properties med sin starka finansiella ställning samt expertis inom förvaltning och förädling av lager-, industri- och logistikfastigheter.

Tillsammans med vårt nyligen tillkännagivna förvärv i Nacka har RO Properties på kort tid utökat projektportföljen med cirka 200 bostäder. Vi befinner oss i en stark position på marknaden och hoppas kunna kommunicera fler spännande affärer under hösten”, säger Simon Svensson, VD på RO Properties.

Genom detta förvärv fortsätter RO Properties att stärka sin närvaro på den svenska fastighetsmarknaden och bidrar till att utveckla attraktiva och hållbara boendemiljöer.

Martin Hansson, VD på Galjaden Fastigheter

”Vi har länge velat göra ett samarbete med RO Properties och när marknaden nu öppnar upp för mer möjligheter känns det väldigt bra att kunna ta tillvara chanser där de uppstår. Via vårt samarbete med RO properties kan vi arbeta mer med utveckling av bostadsprojekt, ett område där vi saknar detaljkunskap själva. I detta fall startar projektet med aktiv förvaltning av en industrienhet, ett område där Galjaden kompetens kommer väl till pass emedan vi driver detaljplaneprogram inom detta JV.”

För ytterligare information, vänligen besök www.roproperties.se eller kontakta: 

Simon Svensson, VD, e-post simon.svensson@roproeprties.se

Dela det här med dina kontakter

Fler nyheter

Niklas Östman till RO Properties

Stockholm, Sverige – RO Properties är glada att meddela att Niklas Östman ansluter till företaget som fastighetsutvecklare. Niklas har en gedigen erfarenhet som fastighetsutvecklare och

Läs mer »

Vi utvecklar och förvaltar fastigheter

RO Properties står för långsiktigt värdeskapande. Genom kreativ fastighetsutveckling och trygg förvaltning maximerar vi långsiktiga värden för kunder, investerare och för samhället i stort.